Vrouwenopvang

Boot en eendjes

Vrouwenopvang – een anonieme en beschermde plek

De Vrouwenopvang Kop van Noord-Holland biedt hulp en opvang op een anoniem adres, aan vrouwen en kinderen die slachtoffer zijn van huiselijk geweld. De hulpverlening in de opvang richt zich in eerste instantie op het bieden van rust en veiligheid. Een anoniem en beschermd adres is een voorwaarde zodat vrouwen en kinderen zich veilig kunnen voelen. De opvang biedt individuele- en groepshulpverlening aan. Zo kun je je leven weer op de rails krijgen. Na een verblijf in de opvang kun je nog 6 tot 9 maanden gebruik maken van nazorg in de regio. Er zijn twee woningen beschikbaar voor begeleid wonen.

Hulpverlening in de opvang

Tijdens je verblijf werk je aan je eigen herstel en aan je terugkeer in de samenleving Binnen de opvang wordt gewerkt met Krachtwerk. De hulpverleners ondersteunen je bij dit proces door je krachten te benoemen en een actieplan te maken. Centraal staan dus je eigen doelen en je eigen wensenJe eigen regie is de basis en de werkrelatie is gebaseerd op respect, vertrouwen en wederkerigheid. Tijdens je verblijf in de opvang heb je een eigen maatschappelijk werkster. Samen werk je aan alle praktische en psychosociale problemen. Wekelijks ga je met een psychologe aan de slag. Ook de kinderen krijgen hulp van een psychologe voor de nare ervaringen die zij hebben meegemaakt. Als het veilig genoeg is, kunnen de kinderen contact hebben met hun vader. 

Kinderwerk
De kinderen hebben een eigen plek binnen de opvang om te ontspannen en plezier te maken. Zij gaan naar het kinderwerk en ondernemen  activiteiten, zowel binnen als buitenshuis.  De tieners hebben een eigen ruimte in het pand, de tienerkamer. Hier kunnen zij tv kijken en een spelletje doen. Voor de oudere kinderen worden aangepaste activiteiten aangeboden. Ook denken zij zelf mee over activiteiten zij graag willen doen. Vanuit het kinderwerk hebben de kinderen hun eigen mentor. De maandthema’s waarmee gewerkt wordt, worden afgestemd op de maandthema’s van de moeders/vrouwen.

Groepswerk
Twee keer per week wordt er een groepsactiviteit aangeboden. Dit is afgestemd op het maandthema. Tijdens de thema’s wordt bijvoorbeeld gewerkt aan het versterken van je eigenwaarde en eigen inzichten. Bij groepswerk wordt toekomstgericht gewerkt. Regelmatig worden er activiteiten ondernomen met moeders en kinderen samen. Via het groepswerk kun je ook regelen dat je kunt sporten of kunt werken aan je Nederlandse taal, door middel van taallessen die worden aangeboden in huis.

De Vrouwenopvang heeft een landelijke functie en waar mogelijk en om veiligheidsredenen verzorgt het ook de opvang in de regio.

Contactgegevens 

Vrouwenopvang Kop van Noord-Holland
085 064 40 95 (tijdens kantooruren)
Klik hier om ons een mailtje te sturen.

Delen: